Status Update – Klaar voor Outdoor Racing Seizoen 2020?

We moeten nog even wachten op íetsies lekkerder weer om buiten te kunnen racen…maar wíj zijn wel alvast begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe outdoorseizoen. NK Drone Racen 2020 komt er aan!

In deze status update uitleg over:
– Jouw verwachtingen van het nieuwe seizoen
– Nieuw bestuur en kartrekkers
– Gestolen kar, geen spullen, weinig budget

Jouw verwachtingen van het nieuwe seizoen

Omdat het lastig lijkt om de begroting voor het nieuwe seizoen rond te krijgen, is het van belang om goed te inventariseren hoe het gesteld is met de verwachtingen vanuit de drone racing scene.

We hebben dan ook een korte vragenlijst opgesteld die we graag voorleggen aan iedereen die mee wil doen met het race seizoen 2020.

Geef jouw reactie op 10 korte vragen vóór woensdag 4 maart

Nieuw bestuur en kartrekkers

Voor de organisatie en link met de KNVvL is er altijd een bestuur nodig die controle heeft over het officiële Nederlands Kampioenschap Drone Racen dat buiten wordt gehouden.

Een deel van het bestuur van vorig jaar heeft het stokje overgedragen. Samen met Tim Spijker, Elwin van der Meer, Thomas den Braber en Walter Kort vormen we nu het bestuur van de Subcommissie Drone Racing van de KNVvL. Daarbij worden we ook ondersteund door Ralph, René en blijven Shawn, Jasper en Geert-Jan in de buurt om ons bij te staan.

Als jij je trouwens ineens geroepen voelt om óók een vrijwillige bijdrage te leveren aan de organisatie, stuur dan even een berichtje terug. Het is altijd fijn om verschillende taken te verdelen over een grotere groep mensen.

Gestolen kar, geen spullen, weinig budget

Voor het nieuwe racing seizoen dat we nu aan het plannen zijn, is het heel simpel; we hebben niets meer dan een handjevol mensen met kennis en ervaring uit voorgaande jaren en een drive met draaiboeken, begrotingen en lijstjes.

De kar met netten, palen, vlaggen, pinnen, stoeltjes etc. is gestolen en moeten we helaas als verloren beschouwen. De spullen waren niet verzekerd en we zullen dit dus allemaal opnieuw moeten aanschaffen. De KNVvL heeft het jaarlijks beschikbare budget voor het NK Drone Racen op 1000 euro gesteld, daar zullen we het vooralsnog mee moeten doen.

Heb je het al even snel in je hoofd doorgerekend….? Het is onmogelijk om daarmee alle spullen te kopen en fatsoenlijke raceleiding aan te stellen.

Vrees niet. We zijn hard bezig met een plan om tóch de races mogelijk te maken op vergelijkbare manier als vorig jaar. Daarbij hebben we wel heel erg hard jouw hulp nodig als fanatieke drone racer!

Lees jij dit bericht als fanatieke ondernémer of ken jij mensen die graag willen overleggen om dit seizoen “mede mogelijk te maken”? Stuur dan alsjeblieft een berichtje terug. Dit seizoen zijn we er klaar voor om de events naar een nieuwe level te brengen!