Status Update – Ander Outdoor Racing Seizoen 2020 …

We waren zo lekker bezig met de voorbereidingen om de drone racing wedstrijden buiten te gaan houden…helaas loopt het voor ons, net als bij veel andere organisaties, allemaal heel anders dan we voorzien hadden.

In deze status update uitleg over:

  • Tot 1 sept. geen outdoor rankings
  • Onzekerheid over eindsprintje outdoor seizoen
  • Gaan we ons een beetje vermaken deze zomer?

Tot 1 sept. geen outdoor rankings

We hebben deze week besloten om voorlopig af te zien van het organiseren van officiële rankings voor het outdoor seizoen. Vooralsnog zijn de maatregelen i.v.m. het coronavirus dusdanig dat het organiseren van een evenement zoals we dat gewend zijn van voorgaande jaren, niet kan. De diverse hosts, vrijwilligers en ook een aantal racers heeft aangegeven dat we deze zomer, in ieder geval tot 1 september, geen rankings mogelijk kunnen maken.

Dit vinden wij een lastig besluit maar gezien de omstandigheden is het helaas niet anders.

Onzekerheid over eindsprintje outdoor seizoen

Hoewel we toe kunnen werken naar races die ná 1 september gehouden kunnen worden, blijft het onzeker of dat ook daadwerkelijk realistisch is.
Er spelen een aantal zaken waardoor we nu helaas nog geen toezegging kunnen doen op een officieel NK2020.

  1. Het eerstvolgende raceweekend staat gepland tijdens het dorpsfeest in Diepenveen dat in z’n geheel op losse schroeven staat.
  2. Hosts/Vliegclubs schuiven eigen evenementen door waardoor rankings niet ingepland kunnen worden.
  3. Relatief beperkte tijd om überhaupt nog voldoende weekenden buiten te kunnen racen met mooi weer.
  4. Beschikbaar budget dat drastisch minder zal zijn aangezien er minder races gehouden kunnen worden.

Ook wij “varen op zicht” en willen niets uitsluiten. Wel blijven we realistisch en stellen onze en jullie veiligheid boven alles.

Gaan we ons een beetje vermaken deze zomer?

Ongetwijfeld kan er naar omstandigheden deze zomer, een hartstikke mooi drone racing sfeertje gecreëerd worden. Genoeg racers die on-officieel samenkomen en de strijd met elkaar aangaan.

Vanuit de officiële organisatie van het Nederlands Kampioenschap Drone Racen kan ik in ieder geval melden dat we druk in voorbereiding zijn om met de beperkte middelen die we tot onze beschikking hebben, toch jullie competitieve gedrag willen stimuleren.

We zitten nu te denken aan een wedstrijdje Track Designen, individuele Time Trials op de simulator (en wellicht het open veld) en misschien kunnen we nog iets regelen waarbij die-hard drone racers de uitdaging aan kunnen gaan met de top piloten uit het voorgaande jaar.

Lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen? Heb jij zelf ook nog toffe ideeën of specifieke hulp/tools die je aan kunt bieden om een dergelijke competie op poten te zetten? Laat het zeker even weten! 
Uiteraard zullen we snel met meer informatie komen over deze aangepaste wedstrijden.

Voor nu, doe kallum-aan, blijf veilig en vooral uitkijken naar fantastische momenten om met je drones te racen!