Over het NK Droneracen

Het NK Droneracen is het officiële outdoor evenement waar wordt bepaald wie er de beste droneracing piloot van Nederland is. Het NK wordt georganiseerd door de subcomissie drones van de KNVVL in combinatie met diverse modelvliegvlubs en evenementen in Nederland.

Het NK bestaat uit een aantal zogenaamde ranking-wedstrijden waar de deelnemers punten kunnen verdienen om zo te stijgen en dalen op de officiële seizoensranking. Aan het eind van de laatste ranking is bekend wie zich officieel de snelste drone racer van Nederland mag noemen!
Naast deze rankings is er ook nog een groots finale-weekend, waar de beste 32 piloten gaan strijden om een kwalificatie plek voor het EK en WK droneracen!

De wedstrijden vinden onder andere plaats op de velden van diverse KNVVL modelvliegclubs over heel Nederland. Op deze dagen staan de clubs klaar met een prachtige locatie, catering en vrijwilligers om te zorgen dat elke race een groot success wordt!
Daarnaast zullen er wedstrijden worden georganiseerd op diverse evenementen, zoals de Zeeuwse vliegdagen en de drondagen op TT Assen!

Deelname aan het NK is voor iedereen mogelijk, van beginners die nog nooit een race hebben gevlogen tot de snelste racers die ook internationaal racen! Je kan je hier inschrijven om mee te doen aan het NK Droneracen om te zien hoe jouw skills zich verhouden tot de rest van de Nederlandse piloten.

Alle wedstrijddagen zijn gratis en vrij toegankelijk voor publiek, zodat iedereen kan meegenieten van de sport van de toekomst!
Klik hier voor meer informatie over welke wedstrijden er aan gaan komen.